Friss topikok

  • bl4ze: igen, pontosan! ott finom. asszem a nevük Gárdony-Gyros ---- ott korrekt ! :) (2010.08.09. 16:39) Gárdonyi rémálom
  • robi833: Sziasztok! Még egy GYROS kiszállító lett Debrecenben,de ez a legjobb!!!!!!Ennél jobbat még nem ett... (2010.04.12. 23:31) Egy váratlan kitérő
  • ggPeti: @Peti: Én is ajánlom a kék arabot! Amúgy egyiptomi, de ez lényegtelen :P a gyros isteni. ó hányszo... (2010.04.01. 18:11) Szeráj...
  • István (soundblog): Ja, tudom melyik ez a hely. Egyszer, kb 1 éve én is odamerészkedtem gyros-t enni. Hát, megtanultam... (2009.11.28. 13:30) Gyrosos az Árkádban
  • csiripiszli: Bocs, még nem olvastalak végig. A lövőház utcai Papa gyrosost próbáltad már? Nekem az a kedvencem.... (2009.11.17. 14:15) Melyiket válasszam?

IndaFotó képek

Naptár

június 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

ÉS IGEEEN.......

2008.10.01. 19:20 marci555

Megtörtént az mire az emberek évszázadok óta vártak. Háborúk, felkelések törtek ki miatta, kormányok buktak el és bolygók tértek le pályájukról és egyenesen belementek a napjukba. De ezeknek a katasztrófáknak vége. Elkészült.

2008.szept.27-én megcsináltuk a saját gyrosunkat. A szent hely ahol ez elkészült nem más mint Horány. Iskolánk szokásos éves rendezvénye (sütés,főzés, bográcsozás) miatt látogattunk ki erre a szigetre. Osztályunk már régen eldöntötte, hogy idén egy mindenki által hőn szeretett kaját, a gyrost fogjuk elkészíteni. Ha valaki kíváncsi a receptre íme:

16 személynek:

10 db. nagyobb csirkemell, 2 jégsaláta, 2 kiló paradicsom, 3 kígyóuborka, 3 fej hagyma, olaj, gyros gyorspác, gyros fűszerkeverék tzatziki öntetpor, csípős szósz( recept később), joghurt, tejföl, 16 pita, boronatárcsa, tűz :-)

A csirkemellet felvágjuk közepes, gyros méretű csíkokra, belerakjuk egy tálba, beszórjuk a fűszerkeverékkel, 1 dl olajat hozzáadva hozzáöntjük a gyorspácot, 20 percig állni hagyjuk. Addig a tűzre rárakjuk a boronatárcsát és megvárjuk míg felmelegszik. Aztán rárakjuk a húst, és mikor már a hús majdnem kész, akkor a pitákat mellérakjuk, hogy felmelegedjenek. Addig a zöldségeket összevágjuk, a tzatzikit a zacskón található leírás alapján és a hozzáadott uborkával elkészítjük. Ha kész a hús és a pita, összeállítjuk saját gyrosunkat ízlés szerint.

Csípős szósz:

16 személyre:

fél üveg erőspista, 4-5 szem chilipaprika (nagyon kicsi), 1 kisebb konzerv paradicsomsűrítmény, olívaolaj, víz.

A chlipaprikát felvágjuk, hozzácsurgatunk egy kevés olajat és összeturmixoljuk. A erőspistát egy külön tálba rakjuk, hozzácsurgatunk annyi vizet, hogy a kívánt mennyiséget elérjük, hogy a sűrűséget megmaradjon hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, majd hozzáadjuk az olajos chiliszósz. A végén az egészet botmixerrel összedolgozzuk.

 

Hogy a beszámolómat lezárjam és megtörténjen az értékelés, azt még el kell mondanom ,hogy mindenki nagyon jól lakott és egy szakmai zsűri III. helyezéssel értékelte az ételünket (csak mi csináltunk gyrost).

Értékelés:

Hely: Szabad, hűs szél, ropogó tűz, gyerekzsivaj: 9 pont

Gyros: Nehéz döntés. Egyrészt elfogult vagyok a saját alkotásunkkal, másrészt a hús azért nem az a hétköznapi gyroshús, tehát a közös érékelés: 8 pont

 Ne feledjétek a képeket megnézni!!!! KATT rá, hogy nagyobblegyen

marci555: IMG 8998 marci555: IMG 9004

marci555: Oklevél

Megosztás

3 komment

Címkék: horány

http://www.jamba.hu/jcw/go/rmc?zanpid=1182626262234121216&affId=428788

A bejegyzés trackback címe:

http://holegyunkgyrost.blog.hu/api/trackback/id/tr42691307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kiss Gyöngyi 2008.10.01. 19:36:37

Én is ettem belöleee (és néztem ahogy készül :P :D )
és naon finom volt !!!!!!!!!!!!!!!! :D

Ali 2008.10.06. 20:45:51

Az osztályommal eddig minden gólyabálon és farsangon gyros büfét csináltunk, és mindig jól sikerült, nagy haszonnal zártunk, és a hasunk is megtelt (az enyém már készítés közben...)
De az nem holmi 16 személynek készült, általában 200-250 db-ot csináltunk, és a tzatzikit eredeti görög osztálytárs készítette :D

marci555 2008.10.07. 06:24:35

Örömmel hallom, hogy azért sokan szeretik a gyrost. Igen, ez egy nagy előny, mert nem mindenkinél adódik egy görög osztálytárs :-D